![](https://media.amway.eu/sys-master/images/he1/h96/13284895129630/3963_1_IMAGE_product-image_600_600.jpg)
![](https://media.amway.eu/sys-master/images/h68/haf/13284895883294/3963_2_IMAGE_product-image_600_600.jpg)
Proizvodeno ekskluzivno za Amway od Carapelli Firenze S.p.A. (Kompanija priznata certifikatom EN ISO 9001:2000). Maslinovo ulje vrhunske kategorije dobiveno izravno od maslina i to isključivo mehaničkim postupkom. Mješavina maslinovih ulja porijeklom iz Europske unije.
- Razvijeno ekskluzivno za Amway u suradnji s Carapelli Firenze, vodećim talijanskim proizvođačem visoko kvalitetnih i ekskluzivnih proizvoda.
- Vrhunska kvaliteta nadmašuje zakonom propisane uvjete.
- Odabiru se samo najbolje mediteranske masline koje su ubrane ručno.
- Nježnim postupanjem s maslinama izbjegava se njihova natučenost što osigurava nisu razinu kiselosti (oko 0,3%).
- Sadrži oleinske kiseline, polifenole i vitamin E.
Prehrambena vrijednost u 100 ml (po obroku 10 ml) | 100 ml | 10 ml |
---|---|---|
Energija | 3378 kJ (822 kcal) | 338 kJ (82 kcal) |
Masti | 91 g | 9 g |
od kojih | ||
Zasićene masne kiseline | 14 g | 1,4 g |
Jednostruko nezasićene masne kiseline
|
69 g | 6,9 g |
Višestruko nezasićene masne kiseline
|
8,0 g | 0,8 g |
Ugljikohidrati | 0 g | 0 g |
od kojih | ||
Šećeri | 0 g | 0 g |
Vlakna | 0 g | 0 g |
Bjelančevine | 0 g | 0 g |
Sol | 0 g | 0 g |
U mediteranskoj kuhinji, maslinovo ulje se tradicionalno koristi za sve tipove pripreme hrane (pirjanje, prženje, dinstanje, dressinge, marinade, kuhanje sastojaka, itd.). Međutim, zbog činjenice da se nezasićene masne kiseline u maslinovom ulju mogu uništiti na visokim temperaturama, ne preporučujemo maslinovo ulje za pirjanje, grilanje ili prženje.
Savjet
Čuvajte na sobnoj temperaturi, idealno bi bilo na 20°C. Može doći do taloženja (zamućivanja) ulja ako se ono čuva na temperaturi ispod 7°C. To je normalna pojava zbog toga što masne kiseline obično postaju krute i to ne utječe na kvalitetu proizvoda. Ako dođe do taloženja, ulje ostavite na sobnoj temperaturi 8 sati kako bi se skrućene masne kiseline vratile u tekuće stanje.